Kunst in Beeld

In samenwerking met theater Figi starten we een filmcyclus met als thema, hoe kan het ook anders, kunst, kunstenaars en kunststromingen.
Iedere tweede woensdag van de maand vertonen we een bijzondere film in zaal 2 van theater Figi.
De zaal is open vanaf 19.45 uur en u wordt verwelkomd door livemuziek, in dit geval de onvolprezen gitarist Henk Jagtenberg.
De filmvoorstelling begint exact om 20.15 uur en wordt voorafgegaan door een korte inleiding van de film door Tom Gijsen van Galerie Kortom.
Na de film is er een gezellige nazit met heerlijk fingerfood verzorgd door de keuken van Figi. Al dit leuks en lekkers is in de prijs inbegrepen!

Voor de programmering van het hele seizoen en de prijzen van de voorstelling kunt u terecht op de site van Figi, www.figi.nl/bioscoop/kunst-in-beeld.
Hier kunt u ook reserveren en de inhoudelijke beschrijving van de serie films bekijken.

Vanaf 18:30 uur samen eten aan een lange tafel in Figi, schuif gezellig aan!
Dagschotel en een heerlijk glas wijn € 19,50.

Graag wel van te voren reserveren via > 030-6927400
Na de film aangenaam vertoeven, napraten en genieten van fingerfood (is inclusief) in het Grand Café.
Inleiding: 20:10 uur
Start film: 20:15 uur

Great Expectations is een romantische dramafilm uit 1998 met Gwyneth Paltrow en Ethan Hawke in de hoofdrollen. De film is gebaseerd op een boek van Charles Dickens en werd geregisseerd door Alfonso Cuarón.


Als zijn voogd een tuinklus krijgt bij de rijke Ms. Dinsmoor maakt Finn kennis met haar nichtje Estella. Tijdens hun jeugd zien de twee elkaar wekelijks onder het toenziend oog van haar tante, totdat Estella naar Parijs en New York vertrekt om te gaan studeren. Als vroege twintiger krijgt Finn dankzij een anonieme weldoener de kans om naar New York te trekken en daar zijn schilderwerken tentoon te stellen. Tijdens zijn steile klim in het kunstmilieu komt hij terug in contact met Estella, die nog altijd zijn liefde voor haar niet lijkt te beantwoorden. Terwijl zij van de ene relatie in de andere rolt, lijken zijn verwachtingen maar niet te worden ingelost.

Graag zie ik jullie woensdag 14 maart in theater Figi, tot dan!

Volgende film op woensdag 11 april 2018 is ‘Mr. Turner’.

Facebooktwitter

Bericht van galeriehouder Tom Gijsen

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de hartverwarmende reacties die we van veel mensen kregen naar aanleiding van de sluiting van de galerie op de Voorheuvel.
Dat voelt toch goed en inspireert!
Inspireert vooral om met volle kracht op zoek te blijven naar een geschikt pand in of rondom het centrum van Zeist. Veel mensen denken mee en komen met verrassende suggesties, dus het moet lukken!
We bruisen van ideeën om hopelijk vanaf september door te kunnen met een mix van exposities, alternatief theater en performances, muziek etc

Namens het hele team van galerie Kortom bedankt en we zeggen TOT ZIENS 👍

Facebooktwitter

Galerie Kortom nu echt op zoek naar nieuwe ruimte

Vanaf 15 april tot en met zaterdag 22 mei aanstaande is in Galerie Kortom aan de Voorheuvel in Zeist een nieuwe expositie te zien, getiteld ‘Light my Fire’. Daarna verlaat de galerie het Aldi-pand, om plaats te maken voor een nieuwe huurder.

Light my Fire
De titel van de expositie ‘Light my Fire’ is ingegeven door de kleurrijke, vurige schilderijen van Hans Pruijn, Cees van Es en Marcel Kokkeel. Daarnaast wordt de ruimte ingenomen door ready-made objecten van Desiré Haverkamp, ruig werk in hout van Emile van der Kruk en ook zijn sublieme bronzen beelden. Al vaker in Galerie Kortom te zien geweest zijn de pure schoonheid van de marmeren beelden van Joost Nijhof en de magische schilderijen van Francisca Kalmijn. Daarnaast is fascinerend werk te zien van schilder Hans Leijerzapf en mixed media schilderijen van Marie-Louise Oudkerk.

Nieuwe ruimte
Afgelopen voorjaar werd de galerie al een keer geconfronteerd met een eventueel vertrek uit het pand aan de Voorheuvel, dat eigendom is van Aldi Vastgoed. Dit ging op het laatste moment niet door. Nu definitief een nieuwe huurder gevonden is, is de Stichting Galerie Kortom naarstig op zoek naar een nieuwe ruimte. Galeriehouder Tom Gijsen is optimistisch dat de deuren na de zomer heropend kunnen worden, natuurlijk het liefst op een inspirerende plek in of nabij het centrum van Zeist. ‘Het zal ongetwijfeld leiden tot iets moois’, zegt Gijsen. ‘Tot en met 22 mei gaan we nog genieten van de geweldige kunstwerken die we momenteel in de expositie mogen tonen.’

Facebooktwitter

Uncle Ron’s Hyperbolic Roadshow

Zondag 19 februari. Het gaat spetteren in Galerie Kortom in Zeist. Het gaat schuren. Tegendraadsheid in de genen. Schoonheid in het dna. Absurdisme als voertaal.

Bye-bye Amersfoort is een roadshow van Amersfoortse kunstenaars in den vreemde, nu gastvrij onthaald door Galerie Kortom. Ook Amersfoorters zijn van harte welkom: ontmoet uw stadgenoten in Zeist. Zie hier de voorlopige line-up.

Volg de roadshow op de website:www.uncleronshyperbolicroadshow.nl

Facebooktwitter

Kinderworkshop Geannuleerd

GEANNULEERD. Helaas zijn er niet genoeg aanmeldingen voor de komende workshop van zondag 29 januari. Daarom zal de workshop deze keer niet doorgaan. Gezien het grote enthousiasme voor de vorige workshops komt er zeker een volgende keer, dus houd het in de gaten.
De expositie ‘Daar word je blij van’ van Wouter Stips is natuurlijk wel te bezoeken: zaterdag en zondag as LAATSTE WEEKEND!
(zaterdag 12:00-18:00u, zondag 12:00-17:00u).

Facebooktwitter

Finissage Museum Kortom Zeist

Zondag 29 januari aanstaande vieren we de laatste dag van mijn expositie in Zeist. Het begint met een workshop voor kinderen en later in de middag gezellige muziek en een drankje.
Ik ben er natuurlijk ook, je bent van harte welkom!
Wouter Stips
Galerie / Museum Kortom – Voorheuvel 48, Zeist

Facebooktwitter

‘Daar word je blij van’, nu t/m 29 januari 2017

Het kleurvolle, fanatasierijke werk van kunstenaar Wouter Stips zal langer te zien zijn in Galerie Kortom aan de Voorheuvel 48 in Zeist. Vanwege de vele enthousiaste reacties is de expositie met twee weken verlengd t/m zondag 29 januari.

Speciaal voor de tentoonstelling ‘Daar word je blij van’ werd de galerie omgebouwd tot ‘MUSEUM KORTOM’. In de even vrolijke als indrukwekkende presentatie zijn meer dan honderd werken van de veelzijdige Wouter Stips te bewonderen: schilderijen, glas-sculpturen, zeefdrukken, boeken, beelden in brons en cortenstaal, houten beelden, litho’s en originele werken op papier, omlijst door films en muziek. Door zijn speelse, bijna kinderlijke stijl doet het werk van Wouter Stips denken aan de kunst van de Cobra-beweging. Ook in zijn materiaalkeuze toont Stips dezelfde veelzijdigheid als bijvoorbeeld Corneille en Appel.

Workshop
Er was de afgelopen weken ook veel belangstelling voor de twee kinderworkshops, waarvan er een werd gegeven door de kunstenaar zelf. Volgens galeriehouder Tom Gijsen zullen er in de toekomst vaker kinderworkshops in de galerie plaatsvinden. Op verzoek van meerdere bezoekers overweegt de galeriehouder om ook voor volwassenen een workshop c.q. masterclass te organiseren. “Al diegenen die geïnteresseerd zijn in een workshop roep ik op om zich alvast vrijblijvend bij mij op te geven. Bij voldoende belangstelling gaan we het realiseren!”, aldus Gijsen. Een volgende kinderworkshop staat alvast in de planning: op zondag 29 januari van 14:00 tot 16:00 uur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Aanmelden kan via info@galeriekortom.nl.

Facebooktwitter

Daar wordt je blij van

Welkom in MUSEUM KORTOM! Van 10 december t/m 14 januari tonen wij een museale en intrigerende expositie met meer dan honderd werken van de veelzijdige kunstenaar Wouter Stips. Schilderijen, glas-sculpturen, zeefdrukken, boeken, beelden in brons en cortenstaal, houten beelden, litho’s en originele werken op papier, omlijst door films en muziek. Met dit verschil: in dit museum is alles te koop!
Daarnaast zullen de prachtige boeken over zijn werk te koop zijn. Daarbij valt nog iets anders op, namelijk dat Wouter een hele fijne dichter is met een zeer oorspronkelijk taalgebruik!

Wouter Stips over zijn werk: ‘Ik schilder wat ik zelf graag zou willen dromen; landschappen en voorstellingen waarin mensen en dieren elkaar ontmoeten, met elkaar spelen, niet gehinderd door welke beperking dan ook. In mijn schilderijen moet alles kunnen, zoals dat ook kan in de nog vrije, ongebreidelde geest van een kind. Ik denk niet na over wat ik schilder. Het komt op zoals een droom opkomt. Het zijn ideeën en gedachten die ik vormgeef, het is als dichten, maar dan met kleuren, vlakken en lijnen.’

Gedurende een maand, van 10 december t/m 14 januari een prachtige solo-expositie van Wouter Stips in ‘Museum’ Kortom!
Tijdens deze expositie zijn we ook open op de zondagen maar dan van 12.00 tot 17.00 uur.

Facebooktwitter

Galerie Kortom blijft op de Voorheuvel!!!

Na een paar maanden onzekerheid is nu de kogel door de kerk:
in goed overleg met en welwillende medewerking van ALDI kan de galerie voorlopig weer gebruik blijven maken van de ruimte op de Voorheuvel. Vanaf september zullen we van start gaan met een mooie expositie zoals u van ons gewend bent. Welke beeldend kunstenaars aan deze expositie meedoen kunt u natuurlijk volgen op onze Facebook-pagina en op onze website, zeker is dat deze expositie voor een groot deel zal bestaan uit kunstenaars die de afgelopen 2 jaar al eens te zien waren en die hebben bijgedragen aan het succes van de galerie.
Uiteraard zullen de exposanten zich presenteren met voornamelijk nieuw werk, dus u bent van harte welkom om deze prachtige werken te komen bekijken. En alle geëxposeerde werken zijn natuurlijk ook te koop! Maar ook voor een kopje koffie en vrijblijvende bezichtiging kunt u in de galerie terecht.

Wij zijn ontzettend blij dat we weer een frisse start kunnen maken en we hopen dat we u binnenkort weer mogen verwelkomen in onze galerie op de Voorheuvel 48.

Facebooktwitter

<< Rewind

Galerie Kortom toont succesvolle kunst uit afgelopen twee jaar

Op zaterdag 10 september aanstaande start Galerie Kortom het nieuwe seizoen op de vertrouwde locatie aan de Voorheuvel 48. In de expositie ‘<<REWIND’ presenteert de galerie het werk van kunstenaars die in de afgelopen jaren eerder exposeerden en die hebben bijgedragen aan het succes van de galerie. Er is onder andere werk te zien van Hans Pruijn, Francisca Kalmijn, Gea Hosper, Ron van der Werf, Joke Rijneveen, Joost Nijhof, Ralph Lambertz, Lizan van Dijk, Adolfo Rua en Marije Lameijer. Zij tonen uiteraard veel nieuwe werken; er zijn schilderijen, beelden en objecten, figuratief en abstract werk.
Galerie Kortom viert de opening op zaterdag 10 september met koffie/thee en taart voor alle bezoekers! De galerie is dan open van 12:00 tot 18:00 uur.

De expositie <<REWIND is te zien t/m 19 november 2016. Openingstijden: vrijdag en zaterdag 12 tot 18 uur, vanaf 13 oktober ook open op donderdag 12 tot 18 uur. Andere dagen: op afspraak via 06-52888768. Adres: Voorheuvel 48, Zeist.
Informatie over de exposities en culturele activiteiten van Galerie Kortom zijn te vinden op deze website en op Facebook/Galerie Kortom.

flyer_kortom_rewind_pagina_1

Facebooktwitter