Paul Basart

Paul Basart, Rotterdamse kunstschilder, leeft al ruim vijftig jaar voor de kunst. Dag in, dag uit schildert hij, veelal op groot formaat, gepassioneerde en kleurrijke schilderijen. Zijn inspiratie haalt hij uit verre reizen en dromen. De wereld op zijn schilderdoek lijkt lieflijk, maar is dat bij nadere beschouwing helemaal niet. De humor is daarbij nooit ver weg.

Paul Basart exposeert al sinds 1963 in galeries en grote instellingen in binnen- en buitenland, zoals de Kunsthal in Rotterdam, de laatste jaren echter vooral buiten Nederland. Daarom zijn wij vereerd in Galerie Kortom zijn werk te presenteren.

De in 1939 in Rotterdam geboren Paul Basart ging van 1959 tot 1962 naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (tegenwoordig de Willem de Kooning Academie). Direct na zijn afstuderen ging hij aan de slag als zelfstandig beeldend kunstenaar. Vanaf 1978 werkte hij afwisselend in Frankrijk en Nederland. Al in 1963 hield hij zijn eerste expositie, in het Stedelijk Museum in Schiedam, waarna vele volgden in binnen- en buitenland, o.a. in de Kunsthal. De laatste jaren exposeert hij vooral in het buitenland. In 2013 kwam in samenwerking met de Kunstwinkel een catalogus van zijn werk tot stand, getiteld ‘Paul Basart; 1998-2013’.