Lizan van Dijk

Lizan van Dijk zegt over haar werk:

“Iets in de buitenwereld intrigeert mij en door deze impressie uit te werken, wordt zij blijvend deel van mijn binnenwereld. Dit zichtbaar maken op het doek van mijn binnenwereld gebeurt in fases. Laag na laag bouw ik aan de uiteindelijke vorm. Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang. Deze stroom brengt mij dichterbij datgene wat het doek van mij wil. Het is een constant zoeken naar evenwicht tussen de verf en de andere materialen. De spanning die dit opwekt vindt zijn weerslag op het doek.”

In de gepresenteerde serie ‘Enclosures’ onderzoekt Lizan van Dijk hoe vrij zij is in de keuzes die zij maakt. Haar sculpturen onstaan uit de associaties die zij heeft bij materialen en vormen. Zo kan een oude hooivork leiden tot een insect of juist de dans tussen twee geliefden. Het resultaat is esthetisch en emotioneel tegelijk.

Lizan van Dijk (Haarlem) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Zij exposeerde reeds op vele plaatsen in Nederland en geeft workshops en schilderlessen. Zij werkt wisselend vanuit haar atelier in Zuid-Frankrijk en haar studio in Haarlem.

937648d459-Pasfotos 3-Lizan van Dijk close up.jpg-for-web-normal