Joost Nijhof

Joost Nijhof, beeldhouwster uit Austerlitz en een bekende in de galerie, werkt vooral met steen, bij voorkeur met marmer. In haar werk leunt zij op haar vakmanschap en intuïtie, volgens de techniek ‘en taille directe’: zij houwt daarbij direct in de steen, soms met enkel een ruwe schets op papier, maar zonder veel te meten, waarbij het beeldhouwwerk gaandeweg ontstaat.

In deze tentoonstelling toont zij nieuwe beelden in Italiaans marmer. De regelmatige bezoeker van de galerie zal merken dat haar beelden abstracter zijn dan voorheen, maar nog steeds dezelfde poëtische kracht uitstralen als haar meer figuratieve werk.

Joost Nijhof volgde de vierjarige opleiding beeldhouwkunde aan de Vrije Academie Beeldhouwkunst in Driebergen (2004-2008). Tussen 2006 en 2008 deed zij mee aan internationale werkstages onder meer in Italië (Nicole Dumas in Pietrasanta) en in Zuid-Afrika. Zij werkt met allerlei soorten steen, het liefst met marmer. In Carrara, waar zij het marmer zelf kiest en koopt, ontwikkelt zij haar techniek van het beeldhouwen  Afgelopen jaren deed Joost diverse werkstages in Italië, bij de marmergroeves van Carrara, waar zij persoonlijk haar materialen uitkiest en koopt.

31-Joost_Nijhof_met_naam