Elvia Cor

Eliva Cor, geboren in Barcelona, werd verliefd op het kustplaatsje Sitges en vestigde zich daar als kunstenares. Deze creatieve duizendpoot is niet alleen beeldhouwster, maar schildert, tekent en schrijft ook.

Vanaf 2014 stort zij zich met passie op het beeldhouwen, een passie die in haar werk zodanig naar voren komt, dat zij ook wel bekend staat als de ‘beeldhouwster van de ziel’. De essentie van haar werk is het vangen van de ziel, van de universele energie die ieder levend wezen in zich draagt. Zij zegt hierover: “Het is de ziel die ik wil uitdrukken. Dat inwendig universum vol van licht, alleen zichtbaar aan de ogen van de liefde.”

In deze expositie presenteert zij een aantal bijzondere werken, onder andere My Picasso Tree en My Frida Kahlo. Met gevoel legt zij de creatieve kracht van deze kunstenaars vast in steen en kunststof.

Ook het werk Golden Ratio….  Sprekend is de uitspraak die vaak weerklinkt tijdens de exposities van haar werk: “… het lijkt of haar beelden leven en ademen….”.

Elvia Cor kan op een lange loopbaan als kunstenaar bogen. Zij studeerde onder andere kunst aan de Universidad Blanquerna de Barcelona en volgde de masteropleiding aan de Escuela de Arte y Diseño de Barcelona. Elvia begon al jong met exposeren en heeft succesvolle tentoonstellingen gehad bij nationale en internationale galeries. Haar laatste tentoonstellingen waren nog dit jaar in Barcelona, Sitges en Dubai.

Elvia aan het werk