Cees van Es

Cees van Es (Utrecht 11-04-1944) genoot zijn opleiding in Kent (UK) en via meerdere ‘master classes’. Thans woont en werkt hij als kunstenaar in Bilthoven (NL).

Het snelle acryl is in het werk favoriet, al worden olieverf en gemengde technieken niet geschuwd. Thema’s worden vaak gekozen naar berichten in de pers, gebeurtenissen in de omgeving of n.a.v. fragmenten uit muziek, boek of film. Hierbij wordt een aanzienlijke mate van abstractie toegepast, die het niet altijd eenvoudig maakt het uitgangspunt terug te vinden. De contouren, de vorm en de kleur van het figuratieve uitgangspunt worden aangetast en in dienst gesteld van de harmonie van het schilderij. Zo ontstaat vaak een andere werkelijkheid en wordt het werk multi-interpretabel. Het meest adequate etiket voor het werk is waarschijnlijk ‘lyrische abstractie’.

Lid van Kunstkring BEEKk, De Bilt (NL) / Lid van Folkestone Art Society , Kent (UK) / Voorzitter van schilder- en tekenclub De Toets , Zeist (NL) / Voorzitter Stichting Kunstenhuis De Bilt – Zeist (NL)

Werk bevindt zich in collecties in Engeland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland, Amerika en Nederland.

www.ceesvanes.nl
ceeesvanes@casema.nl

Cees van Es